.

Nu har jag varit superduktig! :) Idag har jag:

♦ Damsugit mitt rum, noga.
♦ Bytt säng med brorsan.
♦ Flyttat sängarna helt själv.
♦ Bäddat rent.
♦ Damsugit igen (!!!!!!)
♦ Plockat ur diskmaskinen.
♦ Städat kaninens bur.
♦ Gått och dumpat allt spån och hö.
♦ Skjutsat syrran i skottkärran.

Jag förtjänar en liten vila nu. Vilan kommer att bestå av plugg, skitkul....

a moment that is mine

GAAH, nu är jag trött igen. Det tar verkligen på krafterna att gå upp nio på morgonen. Imorrn ska jag unna mig någon timmes extra sömn tror jag. Det ska bli så grymt skönt.
Kom precis hem från Malin, den bruttan är så sjukt snygg i sina glasögon! Önskar att jag hade ett kort på henne.. Jag blir nästan lite avundsjuk. Jag provade dem och såg ut som en 20årig kontorsarbetare. Ja, om det är en bra sak vet jag ju inte just nu men..

Äh, sängen väntar för min del. Hoppas att det är något sevärt på tvn. Inte för att jag tror det men man kan ju alltid hoppas :) det slutar säkert med att jag sitter kvar på min kontorsstol (ja, nu skulle jag ha haft glasögonen, det skulle ha varit perfekt, haha) och ser ännu ett avsnitt av Andra avenyn.

Resten av min älskade familj är fortfarande ute och flänger runt i Holmsund så jag har huset för migsjälv. Det är ganska läskigt så jag håller mig på mitt rum med stängd dörr. Helst av allt så skulle jag vilja låsa ytterdörren ochså men jag är inte säker på att de andra tog med sig någon nyckel. Jag har verkligen inte lust att måsta krypa upp ur sängen för att gå ner och låsa upp för dem så dörren förblir öppen.

Åhh, nu blev det ett ganska långt inlägg igen! Jag som tänkte skriva något kort..
FÖRLÅT MIG!
Du gör det bra som orkar läsa, puss på dig och sov gottt

if you just open up to me

Grymt slapp dag! Har verkligen inte gjort någonting alls, typ :)
Jag och syrran gick en sväng och hälsade på farmor och farfar. Dom blev glada och bjöd på godis. Jag åt för myce och mådde smått illa när vi gick hem. Sen har jag suttit och skrivit på mitt SO-arbete. Jag tror att faktadelen är klar så nu är det bara egna åsikter som saknas. Det fixar jag nästa vecka :) hoppas jag.

Jag sprang hela Lövörundan idag, herrejösses vad jag är stolt :) okej, det är egentligen ingenting men jag trodde knappt att jag skulle klara halva, så jag är glad och det tänker jag fortsätta att vara.

En dusch vore inte helt fel nu. Det är ganska så skönt att kunna duscha utan att oroa sig för att varmvattnet skulle ta slut. det går ganska fort om man är tio personer som ska dela på lite varmvatten. Jag var dock smart och duschade på "udda tider" eller direkt när jag kom hem från backen. Det gjorde att jag alltid fick duscha varmt och skönt :)

Ikvl blir det nog Malin. Det känns som om det var år sen vi gjorde någonting, bara vi liksom. Så det ska bli trevligt :) Plus att dom andra drar till Falun och lirar SM och lämnar oss här hemma, haha. Jag hoppas att ni tar detdär efterlängtade guldet, ni är verkligen värda det!

Andra avenyn är bäst! Självklart har jag hunnit se några avsnitt idag :) Jag skriver upp varje avsnitt jag sett. Eller ja, drar ett sträck på ett papper så att jag ska komma ihåg vart jag är. Annars glömmer jag dort och det tar en kvart att hitta det avsnittet som jag verkligen är på. Pappret börjar bli ganska fullt nu, haha.

image83

you make me smile

Jag tycker om att sova, det är underbart skönt. Synd bara att jag måste ställa alarmet på mobilen för att inte missa bussen. Klockan 9 ringde den lilla rackaren och berättade att det var dags för mig att kasta av mig täcket. BLÄÄ, men så var det. Egentligen tror jag att det är bra att inte sova bort lov och helger. Om man vanligt vis sover typ 7-8 timmar på en vardag blir det ju lite konstigt om man helt plötsligt sover typ 10 kanske till och med 12 timmar flera dagar i sträck. Kroppen och knoppen blir ju helt virrig. Visst är det underbart att så sova de där extra timmarna någon gång då och då men för ofta och för länge blir inte heller bra. Då blir man helt plötsligt trött för att man sovit för mycket, så blir det iaf för mig. det är mycke bättre att se till att man alltid, även under skolveckorna, får tillräckligt md sömn. Jag är skitdålig på att sova nog mycke men det ska det bli ändring på nu efter lovet. 8 timmar är mitt mål, och det ska jag klara :)

Jag och aggan bara äter när vi är på stan men det är mysigt ändå. Agnes är toppen, jag älskar henne! Mat är gott, man måste ha mat. Och fika! jag köpte iaf ett par nya solglajjor eftersom mina krossades i mitt handbagage påväg hem från Teneriffa. Jag är inte förvånad precis. Det är nästan ett under att de höll så länge :) plus att min mascara var nersatt så då passade jag på att köpa en eftersom min nästan är slut. Toppenbra, tycker jag :)

Något som är minde toppenbra är min SO-uppsats. Jag vet inte ens om jag skrivit klart faktan och den ska jag ha en massa egna åsiker, frågeställningar och sånt. Plus att jag inte har en aning om när det ska vara inne. Troligen nästa vecka, help me!!!!!!!

home!

Vet du en sak? Jag är hemma igen :) känns faktiskt ganska skönt. Jag har verkligen haft en toppenvecka med sol hela tiden. Men lite kallt.. Det var så sjukt skönt att komma in i stugan när backen stängde och ta av sig pjäxor och strumpor och värma fossingarna i soffan.

Nu har jag två dagar kvar av lovet + en helg. Jag kan ju lova att dom dagarna främst kommer att bestå av plugg. Hann liksom inte alls med det jag hade tänkt i Hemavan. Men lite social ska jag också vara :)  imorrn blir det min älskade agnes och på fredag ska jag och Malin hitta på något kul.

Ikvl blir det Sveriga-Brasilien och Grey's. Och kanske lite Andra avenyn :) har tusen saker att göa nu, pusss

byebye baby, byebye.. again :)

Min väska är full, mobilen laddad och ipoden proppad. Det känns jobbigt att sitta i bilen hela kvällen, jag vill se Grey's. Men det får jag spela in och se om en vecka eller så :) haha.
Shit, vad veckan gick fort! Iofs så var den ju bara tre dagar, men ändå! Tiden går så himla fort nu. Veckrona liksom bara susar förbi. Vipps är det sommarlov. Eller ja.. 47 SKOLdagar kvar. Jag tycker att det känns hemskt. 47 dagar kvar med min underbara klass, jag blir ledsen av den tanken. Jag, Malin, Magda och Hanna har redan startat nedräkningen i klassrummet. BAAH, jag vill ha sommarlov men ändå inte. Skolan är rätt okej nu.

Aja, nu ska vi åka, ha det bäst. Jag har liksom ingen aning om när jag kommer hem men det lär du ju märka, haha. Jag har råmycke att göra i fjällen. Typ skriva uppsatser, läsa bäcker och allt sånt skolgrejs. OCH SJÄLVKLART SKA JAG ÅKA SLALOM! Även om mina fötter går sönder Jag ska bita ihop :) på nått sätt... Ska bli lite mysigt iaf att bo med familjen och kusinerna i en liten stuga.

Till sist vill jag bara säga att jag älskar mina vänner!
Och lycka till imorrn!!! Se till att vinna finalen och spöa lärarna, då blir jag glad :)

Puss,
Sofia

image82

VIsst är den snygg? Tänk när det är kryss på alla dagar, då är tiden kommen...

i'm not alone

"Got your pictures on the table
They always help me through
A suitcase full of memories
To take me back to you"

you might not remember but it will always be stuck in my heart, baby

Idag är en såndär dag då man går omkring och är allmänt trött hela tiden. Man dagdrömmer om att få lägga sig i sängen och bara ligga där tills John Blund kommer.. eller nått. Jag är helt sjukt trött! Ändå har dagen inte alls varit vidare jobbig. Lite lektioner hit och dit och en grymt bra håltimme på bilden med mina tjejer. Det kommer att bli jättesnyggt, jag lovar :)

Ska jag berätta en rolig sak? Jag måste packa igen.. Jag som verkligen hatar att packa. Precis när jag liksom fått ut sen stora, gråa, fula resväskan ur rummet, ja då måste jag fram med underställ och myspys kläder. Och så måste jag hitta en lämplig väska. ÅH, jag tycker inte om detta. Men jag ska inte göra något åt det ikvl. Ska fixa allt imorrn. Slutar tidigt, väldigt tidigt så jag planerar att hinna med allt då. Det är ju egentligen inte så himla mycke som man måste packa. Inga finkläder behövs ju, vilket är SKÖNT! Bland familj och kusiner kan man se ut precis som man vill, ingen bryr sig ändå, haha.

Pappa vill att jag ska ladda hem någon CD-bok åt honom nu så jag ska nog ta och göra det.

face

Alla har vi speciella miner. Vissa gör dem medvetet och vissa omedvetet. Jag kan garanterat aldrig bli så ful som Hanna eller Magda men de gör sina snygga miner medvetet, jag gör mina mer eller mindre omedvetet. Det gör att de får se en annan sida av mig ibland, haha :) även om det inte var tänkt så,.


cuz i'm dying for some more

SO-arbetet låg i skåpet så jag har oroat mig hela hela helgen i onödan, haha. Jag var säker på att jag hade tagit hem det.. Men det betyder att jag ligger efter i min lilla planering så jag ska alldeles strax sätta mig och skriva om mitt svenskatal. Det första blev liksom så tråkigt bara massa fakta och årtal, blä!

På onsdag drar jag till fjällen. Kan väl inte påstå att jag är sådär superduper taggad men-- Det var helt okej där över nyår och nu är ju min lilla Majsan bär också, det blir nog bra. Även om.. ja..
Vi får bara hoppas att våran bartender är där, haha ;) Jag skäms nästan.

Förresten det är urskönt att sluta tidigt! Det finns ett enda skäl att gå upp på en måndagmorgon och det är att man slutar tidigt, det är underbart :)

Mitt tomma yoghurtglas vill nog ner till diskmaskinen nu så jag ska gå ner med det och hämta upp allt skolarbete..

 PUSS!! Hannah, vi saknade dig idag... din gris

iloveyou,iloveyou iloveyou

Helt underbar TJEJkväll! Två skålar dip, ett kilo morötter, tre kilo godis, en pepsi, en chipspåse och Malin's kakor- det kan bara inte bli misslyckat. Och oj, vad vi åt- Behöver jag säga att nästan allt var slut? Jag har nog aldrig varit så taggat på Melodifestivalen. Oj, så kul det var. Och alla låtar, nästan, var ju liksom bra. Jag grinar till Sanna's låt, den är ju så himla fin! Hanna och Hannah hejade nog på Nordman och Magda på Charlotte. Jag har ingen aning om vad Manlin hejade på. Får fråga henne sen :) Jag älskar Björn. Han är så grymt bra! Och söt, och snygg och gullig och ja.. jag kan hålla på såhär ett tag. Men det är ju liksom inte bara jag som tycker om honom. Haha, det kunde nog ha blivit lite slagsmål igår om honom ;) men det hoppade vi över.
Vi tog ut våra känslor på skoleken, haha! "Låt nu skoen gå såhär från man till man men se dig för, man gör ju fel ibland"  Yes, jag kom ihåg den :) Det var kul, tur att ingen såg oss! Ni är bäst, jag vet inte hur jag ska klara mig utan er nästa år...

Imorse gick jag hem från mormor när alla andra åkte bil. Det var jätteskönt. Plus att jag då gjort bort min promenad för dagen-
Ikvl blir det en bodypump. Jag har verkligen kommit efter i träningen och det märks.. så denna vecka blir det träning iaf idag, imorrn och på tisag. Vet inte om jag hinner något på onsdag eftersom vi drar till fjällen på onsdagkväll. Hoppas--

Sen är mitt extraarbete i SO borta, himla kul.. Plus att allt material och mitt svenskatal var i en plastficka i den boken.. Jag har alltså lite att göra på lovet. Och jag som inte ens har börjat på mitt cirkelsträningsprogram som ska vara inne på onsdag. Jag orkar inte..
Men jag måste. Ska läsa igenom vad det egentligen är som jag ska göra, puss

100% reason to remember the name.

Holmsund city vann serien över GUIF/IKSU. Jag hejade självklart på Holmsund. (Mitt Holmsund-hjärta eller ja.. mitt Holmsundcity fl92- hjärta existerar ju fortfarande). Det roliga var att Malin också ville att Holmsund skulle vinna. Haha, det tycker jag var ganska kul :) Och matchen var spännande. Sista minuten.. oschh! Holmsund var tvungna att vinna med 4 mål över Hörnefors and they did it! :)

Jag måste hacka morötter och packa lite tills ikvl. Det ska bli kul :) Melodifestivalen med vänner är super! Hoppas bara att dom tar med sig något smaskens att äta. Annars är dom knappt välkomna! :) nu var jag dum--

keep smiling!

Igår var en bra dag. Bara idrott och prov på skolan. Sen någon musikal på Östra. Den var ganska konstig. Men Aggan kan konsten att skrämma mig. Jag (+ hela klassen) går mot aulan på Östra och plötsligt har jag någon hängande kring halsen på mig. Jag hade seriöst ingen som helst aning om vem det var till jag kände lukten av hennes parfym, det var ju min älskade Agnes :) då blev jag glad. Jag blev ochså glad när mamma köpte en bok som jag velat ha och när jag fyllde på min mobil. Och självklart när jag träffare Helena på luff. JA, jag har saknat dig också! Aggan kom sent som vanligt och sen satt vi och lyssnare när Helena sjöng. Hon sjunger så underbart fint! Det gör Agnes också. Kinesen var lite hm.. skrämmande. Speciellt när han kom springande efter oss. Men vi "blev av med honom" efter ett tag..

Jag älskar att åka buss ensam sent på kvällen när det är mörkt! Det är så grymt mysigt att sitta i en nästan tom buss med ipoden och bara.. sitta där. Speciellt om man är lite trött, då finns det nästan inget bättre ställe, kanske
sängen men..
Det är tydligen fint väder ute nu så jag ska följa med mamsen och handla och sen gå från Konsum. Det vore ju smart om jag började ta på mig kläder..
pusss


stay my baby

Slöjd för första gången på oj, så länge. Jag kom knappt ihåg vad det var jag höll på med när jag kom dit imorse. Det enda jag kom ihåg var att jag får ont i huvudet av den salen och självklart fick jag det idag också. Men med min älskade ipod så blir det lite lättare, man slipper lyssna på alla sågar och hyvlar hela tiden. Musiken är skoj! Våran låt kommer att bli så bra!! Tror jag.. Den kommer att bli rolig iaf, haha. Jag tror att det blir en hit! Annars har det inte hänt så mycke idag. Jag och Malin skulle plugga men det gick inte så bra så jag ska dit nu och göra ett nytt försök.
Jusste, vad gör man om man har sömnproblem? Jag kunde verkligen inte sova inatt--

I know that you are something special

Jag var ganska ofokuserad på våran enda lektion idag. Gick bara omkring och pratade med folk. Men ibland gjorde jag lite nytta som att läsa Sebastians uppsats eller försöka förklara hjärtats delar för Rebecca och Evelina. Men inte ås mycke mera. Det betyder att jag har nådigt mycke plug att göra ikvl- jobbigt!!! Jag och Maja pluggade inte så mycke som vi hade tänkt efter skolan. Man pratar lätt bort tiden.. :) men det var kul ändå. Och ja.. om radion står på blir allt mycke svårare, ellerhur? haha. Bara Majsan förstår nog detdär.

Vi lagade iaf en JÄTTEkomplecerad middag (fiskpinnar och potatismos) och sen cyklade vi iväg på ett pass. Det var döjobbigt! Men det är underbart att ställa sig i duschen sen iaf. Då känns det så otroligt värt att man har slitit dom där 40-50 minuterna. :)

Nu väntar biologin och franskan på mig i sängen. Plus att jag taggar Grey's!!!!!!!!!!! Missade förra när jag var borta. Jag älskar Grey's anatomy, det är NÄSTAN lika br asom Andra Avenyn, haha.


there, you can't fake it.

          

deep inside I hope you feel it too.

Tillbaka till vardagen, det gick fort. Nu är allting igång igen och lovet känns väldigt långt borta. Prov på fredag, YES!.. Har försökt plugga lite framför tvn nyss men det gick inge vidare. OC är lite intressantare än blodomloppet, lite.. Sen har jag ju som sagt lite sömnbrist och är trött konstant. Det leder till att jag inte kan hjälpa om jag slumrar till lite då och då. Sovmorgonen imorrn är underbart välbehövlig! :)
Min blogg är urtråkig! Speciellt när jag inte orkar göra något åt den eller lägga upp bilder. Jag hade tänkt lägga upp bilder från Teneriffa nu men sen kom jag på att de var på min andra dator, skitkul. Får se om jag startar den senare ikvl. Haha, troligen kommer jag inte kunna somna om jag inte ser några avsnitt av Andra Avenyn så.. :) Det är jobbigt att vara beroende..

Jag har ganska underliga vänner ibland. De kan sitta i minst en kvart och "spotta" tuggummi till varandra, så söta :) "nu börjar det bli hårigt..." HAHA. "vi måste klara minst fyra (och sen spottar hanna tuggummit i magdas mun YES, ett. Tre kvar!" och malin som klarade ut sitt älskade mobilspel. Betyder det att du vill vara social med mig nu? haha. Hannah är iaf bra på att filma Hanna's och Magda's underligheter och på att komma på Ingela's framtid. 

NU ska jag gå och träna, :) är nästan peppad......................... 

just like the moon

Oj, jag gick nog och la mig lite försent igår. Jag behöver sova mycket nu, har lite sömnbrist tror jag. Efter resan och allt. Ikvl får jag ta och natta migsjälv lite tidigare.
Denna vecka har jag iaf sjukt mycke som jag måste hinna göra. Plugga franska och biologi. Komma igång ordentligt med mitt egna projekt på so:n och kanske på bilden också. Sen ska jag börja träna igen och självklart ska väskan packas upp också. När ska jag hinna läsa ut min bok eller titta på Andra Avenyn? Aldrig antar jag.. Äh, Samme ligger ändå typ 27 avsnitt före mig så den kampen är nog avgjort för längesen.
Nu ska jag gå ner och borsta håret och försöka hitta min mattebok.
Hejhopp, galopp

liiten utvärdering

bästa stället i huset: TAKET!
Det var typ det bästa stället på jorden! Så varmt och mysigt. Plus att man kunde vara helt för sigsgälv där uppe. Ingen insyn alls, det var bara att sola järnet. Och att ingen såg en på morgonen när man precis stigit upp och var sådär härligt söt var toppenbra!

bästa frukosten: min älskade melocotón-yoghurt
Varje morgon gjorde mormor iordning min frukost bestående av en macka, ett glas juice och en skål men yoghurt. Den yoghurten är den godaste jag någonsin smakat. Och om man inte är lika bra på spanska som jag är 'host' så betyder melocotón persika. Alltså, jag åt persikoyoghurt.

bästa shoppingen: halsbandsaffären!
Ja, är man i en såkallad turiststad så är utbudet i affärerna ganska lika överallt. Mycket, mycker souvenirgrejs och sånt som man aldrig kommer att ha någon användning för. Men jag hittade en affär som sålde ursnygga halsband som var ganska billiga och annorlunda.
 
bästa klädesplagget: adidaströjan
Varför? Jo, för att den kunde alltid användas. Efter en hel dag i solen blev man väldigt lätt frusen på kvällarna och ingenting var bättre att dra över axlarna än min älskade adidaströja. Det spelade ingen roll om jag hade klänning och leggings eller linne och jeans, den var alltid bra att ha.

bästa dagen: alla.
Seriöst, det går inte att välja. Alla dagar var så olika. En dag på Loro Parque, en annan uppe på en vulkan några på stranden och vissa bara i och omkring huset. Jag tror att jag var nere i centrum alla dagar förutom dagen då vi var på Teide. Då orkade jag verkligen ingenting. Så, alla dagar var bäst, på sina egna sätt.

godaste maten: som mormor lagade: kycklingröran. på reataurang: oxfilen.
kycklingröran år vi när vi hade varit på vandring hela dagen. Vi har alla jättehungriga och maten var underbar. Sista kvällen åt vi på en restaurang som hette Tic Tac. Den var jättefin och maten var supergod. Alla tog oxfile men med olika såser.

snyggaste killen: servitrisen på Tic Tac.
Ja, dethär låter väl lite konstigt med den snyggaste killen jag såg i Puerto de la Cruz var en svensk servitris. Haha, här åker man flyg fem timmar bort och sen är den snyggaste killen änså svensk. Undra vad det betyder, egentligen.. Visst vissa spanjorer var inte fyskam heller men eftersom staden kan kallas en tysk pensionärsstad så var utbudet inte det största. Annat var det dock på flygplatsen. Var och varnnan kille var ju snygg där! Det var bra att ha något att titta på nu när planet ändå blev minst en och en halv timme försenat.

Nu orkar jag inte mera.

day seven

Nu är det typ slut. Ja, sista dagen har gått och det känns både tråkigt och lite skönt att åka hem. Självklart vill jag stanna men jag saknar min säng litegrann, haha. Jag har ju iochförsig en bra säng/madrass här också men det är något speciellt med min säng ibland.
Idag har jag nästan inte gjort någonting alls. Eller jo, jag var ute på min första och sista springtur imorse. Ångrar bara att jag inte kom på det tidigare. Det var urskönt att komma ut tidigt på morgonen. Stranden och centrum var fint och ganska tomt vilket är ovanligt. Sen blev det frukost på taket följt av solning, såklart. Igår övergrev jag nog litegrann. Jag är inte alls så bränd som jag skrev. Men lite här och var, hah. Efter lunchen tog vi några timmar på playan = ännu mera sol.Idag var det stora vågor som vanligt. Men jag och mormor "badade" ändå. Morfar bangade och tog kort istället.
Kvällen bjöd först på en liten shoppingrunda och sen middag på en mysig restaurang.

Nu sitter och och lyssnar på alla melodifestivallåtar. Jag har ingen aning om vem jag hejar på. Lite synd bara att Ola inte gick vidare.. Inte för att hans låt var super eller att han sjöng helt toppen alltid men han ser ju så otroligt glad ut. Jag har nog aldrig sett honom sur, han har alltid ett leende på läpparna. Och det smittar av sig. Även om jag är grymt... besviken(?) för att han inte gick vidare så har jag ändå ett litet leende, haha. Detdär lät lite konstigt.. Ska nog sluta babbla nu. Jag antar att jag bara är lite nervös inför hemresan. Det kommer att ta 15 timmar från det att jag sätter mig på bussen mot flygplatsen till att jag sätter min fot utanför planet i Umeå imorrn. Aningen drygt..

Min ipod är iaf full med bilder som jag ska lägga ut senare. Nu ska jag lyssna färdigt på Ola och sen försöka pressa ner all min packning i resväskan igen.
PUSSS

  Ja, det var kallt.. i början, haha.

day six

Mina axlar har samma färg som tomater och jag har snott Rudolf's röda mule. Allt tack vare dendär förbaskade solen.. Äh, jag älskar solen men jag ser knappt skillnad på mina alxlar om de är bara eller om jag har min röda sovtröja på. Hoppas att det lägger sig lite inatt. Solen tar jättehårt på en om man befinner sig på 2250 meters höjd på ett berg och under en helt molnfri himmel. Även om det blåser och är stuntals nästan kallt så tar ju solen. Man kan ju liksom inte stänga av den. Vi var på vandring uppe på Teide idag. Det var jättefint. Det dumma var bara att man inte kände hur mycket solen egentligen låg på så vipps var man bränd och röd som en tomte, nästan. Jag tycker att snirkliga kringerikrokvägar uppe i bergen är ganska läskiga att åka på. Speciellt om det är rätt mycke trafik och om busschauffören är lite smått galen i sitt körande. Ja, så var det idag. Men vi tog oss upp och ner utan större problem så det finns egentligen ingenting att klaga på. Förutom att vi alla tre är helt slut! Ända sen vi kom hem har vi liksom bara gått omkring och inte gjort någonting alls. Det beror nog på solen, den syrefattiga luften och inte minst att vi gick upp tidigt för att få plats på bussen. Jag vet, jag tjatar om solen. Men det är bara för att jag tycker om att värmas utav den.
   


Jag kommer nog att somna direkt jag lagt huvudet mot kudden, ajösssss


day five

Jag älskar sol värme och svarta stränder!
Idag var det en av de varmaste dagarna sen mormor och morfar kom hit i början på januari. + 26 grader i skuggan är ju toppenskönt! Visst, det kan bli lite för varmt i solen ibland men tacka havet för att man kan svalka av sig där. Jag och mormor har badat. Ja, du läste rätt, Jag som är aningen badkruka trotsade badförbudet och den röda flaggan på stranden och "doppade" mig. Okej, egentligen kan man nog inte kalla det som någon simtur direkt men badat, det har jag :) och det var skönt!
Så idag har jag inte gjort så mycke mera än att först ligga uppe på taket och äta frukost och sen legat på stranden och läst. Det är så skönt att kunna ligga och läsa i solen. Speciellt om man har en bra bok. Nu har jag det. ikväll har vi varit på en liten shoppingrunda som avslutades med en tårtbit på ett cafe. Tårta är nog den stora grejen här eftersom alla cafeer serverar alla möjliga olika sorters tårtor. Min chokladtårta var god.

 Ja.. tur att morfar är söt iaf. Och att juicen var god.

Nu ska jag läsa, sov gott!

Loro Parque

       

Här är några av bilderna från Loro Parque. Min kamera dog precis i början av delfinshowen, haha.

day four

Loro Parque var superkul! :) en ja.. djurpark med råbra shower med sjölejon, delfiner och späckhuggare. Jag och mormor blev nerstänkta av en späckhuggare. Men eftersom solen värmer så bra här tokrade vi snabbt. Min kamera dog i början av delfinshowen så därför hann jag inte ta så många bilder..
Nu har jag brottom! Fick duscha i iskallt vatten så jag hoppade över att tvätta håret. Om några minuter ska jag vara klar för då ska jag och mormor gå ner på gudstjänsten som morfar har. Sen ska vi äta. Jag längtar, jag är nog lite hungrig redan. 

PUSSS

(btw, Samme var på avsnitt 37.. Han leder)

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya.

Nu har jag sett tre(!!!) avsnitt av Andra Avenyn, medan någon gubbe pratade om kanariska fåglar för ett femtiotal söta små gubbar och gummor i rummet brevid. Det känns nästan som om jag sitter i mitt rum hemma i Holmsund och tittar. Förutom att jag gör små pauser och går upp på taket med en flaska vatten. Det är fortfarande minst tjugo grader ute men eftersom jag är liiite röd på vissa ställen, tack vare solen.., så känns det lite kallare. Går just nu i jeans och tjocktröja, hehe :)

Nej, nu ska morfar få låna datorn och jag ska duscha av mina svarta fötter (man blir smutsig av att gå barfota hela tiden).

Andra Avenyn ger mig lite hemlängtan. Undra hur många avsnitt Samme ligger före mig nu.. Jag är iaf på 23, haha. Får fråga honom när jag ringer hem imorrn.


day three

Vi åt på en jättemysig restaurang igår. Sen var det kul att gå omkring på "stan" ett tag. Allt blir så fint när lamporna lyser upp. Speciellt palmerna och alla kyrkor.
Jag fick frukost på sängen imorse :) Sen tog jag en sväng, själv, ner på det såkallade stan. Skulle försöka hitta något att köpa med hem till min käre lillebror som så bestämt hävdade att jag inte fick komma hem tomhänt. Söt border man har, haha :) Men jag hittade iaf något. Inget stort, men alltid något. En nackdel med att vara på ett ganska stort turistställe är att de säljer precis samma saker i nästan alla affärer. Gick omkring i typ en timma. Sen blev jag less och gick hem och tog det lugnt. 
Jag har även hunnit med att gå på en promenad med morfar till en svart lavastrand. Lite annorlunda med kolsvart sand. Det var fint med alla olika palmer och kaktusar. Innan jag åker hem så måste jag bada vid en sån strand, det har jag lovat migsjälv.
Nu ska jag ringa mamma och sen hjälpa mormor med att servera fika och sånt.

Jag saknar inte Holmsund.

pusss

day one and two. (I MADE IT!!!!)

Yes, i made it! Nu är jag på Teneriffa och har det hur bra som helst! Igår gjorde vi inte så mycket, vi tog det mest bara lugnt. Jag och mormor gick en sväng nere i centrum innan vi gick på gudstjänsten som morfar höll i. Sen gick vi hem och jag sloknade nästan direkt. Att jag somnar före kl 21.00 är ytterst ovanligt men om man knappt sovit någonting alls de föregående nätterna så blir det så.. 
Imorse satt jag uppe på taket och år frukost. Deras "altan" är deras tak och det är en helt underbar plats!! Alltid sol, om det inte är moln på himlen.. Men det är iaf inte skugga, helt underbart. Jag och mormor gick sedan till några superfina pooler, typ, och solade ett tag. Molen kom och gick lite då och då men när det började snåregan packade vi ihop och gick runt på stan ett tag. Det är små trånga kullerstensgator på många ställer och hur mysigt som helst. Och stort, jag trodde inte ens att det skulle vara en tiondel så stort men det är ju liksom en riktig stad, ingen liten by.  När vi kom hem från våran lilla upptäcksfär efter att ha irrat bort oss en del la jag mig uppe på taket och läste. Oj, så varmt det blev. Men skönt :)
Ja, det är sommar, riktig sommar, här. Har gått i bikini, shorts och linne hela dagen. Och självklart har jag bränt mig litegrann också, hehe :) men det hör till.

Nu ska jag duscha och göra min iordning för kvällen. Vi ska äta på någon mysig restaurang sen :)

Pusssssss.

(Jag tar så mycke kort jag kan, får fixa in dom senare.. om jag orkar och hinner)


byebye baby, byebye

Okej, sista inlägget från Sverige på en vecka nu. Jag har precis ätit frukost och ska böra ta på mig kläder. Jag har ingen aning om vilka jeans jag ska ha. Beslutsångest! Mitt skavsår sen idrotten svider jättemycke. Måste plåstra om hälen ordentligt innan jag tar på mig skor senare idag. Just nu håller jag på att ladda in lite musik i min ipod. Jag lär ju leva med hörlurarna i öronen i ett dygn framöver.
Det ska bli jättekul att träffa mormor och morfar igen! Det var nästan tre månader sen sist.

Även om jag bara är borta i en vecka så kommer jag ändå att sakna er, och tänka på er. Jag lovar! Ni är bäst och jag älskar er. Babeees, you always make my day! Och lite hoppas jag ju att ni kommer att sakna mig också, hehe :)

Pussssss, jag ska försöka hitta en dator på Teneriffa och blogga litegrann då och då.

image46 Mina snygga morföräldrar! Dom är bäst.

Like a rainbow 'round my heart

Guu, se skön kväll. Nu är jag mätt och trött. Det ligger fortfarande fullt med kläder på golvet vilket betyder att jag inte alls har packat klart.. Jag har en del att göra imorrn innan flyget till Arlanda går 15.05. Men innan jag lägger mig i sängen och tittar lite på tv ska jag gå ner och gosa med mamsen och papppppsen. Mamma kommer inte kunna tänka på någonting annat än mig tills jag är framme på Teneriffa på söndag. Jag tycker om min mamma!

image45

Vårat fika bestod av:
morotskaka, kladdkaka, chokladbollar, sverigekaka(?) och något nästan oätligt, förlåt, som dom kallade sirapskakor :)
Allt var nästan slut, förutom sirapskakorna tror jag.

Jag har helt underbara vänner!
PUSS

"All way that I been loving you baby
That ain't nothing like I, like I love you know"


RSS 2.0